Το σχολείο θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται από την πόρτα της Στερεάς Ελλάδας από τις 8.05. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία του σχολείου και το πρόγραμμα θα είναι αυτά που ίσχυαν πριν το κλείσιμο του σχολείου. Υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο σε κανέναν χωρίς ραντεβού. Νέο πρόγραμμα και ωράριο επικοινωνίας γονέων-καθηγητών θα ανακοινώνεται στους μαθητές και στο site του σχολείου

 

Υποχρεωτικά κάθε μαθητής/τρια θα πρέπει να φέρει δήλωση αρνητικού self-test προκειμένου να γίνεται δεκτός στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Τα self-test θα γίνονται το προηγούμενο βράδυ ή την ίδια μέρα το πρωί ενώ τις δηλώσεις αρνητικού self-test θα τις φέρουν μαζί τους οι μαθητές/τριες συνεχώς. Σε περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο.

 

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών  επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.  Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

 

Για λεπτομερείς οδηγίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας στους αντίστοιχους συνδέσμους της ανακοίνωσης “ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 10/5/21”