Σχολικό Έτος 2015-16

 

Loading...

 

Loading...

 

Loading...

 

Σχολικό Έτος 2016-17

" ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ  "  

 Η Πολιτιστική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πετρούπολης δούλεψε για μιά ακόμα χρονιά με ενθουσιασμό ,κέφι και δημιουργικότητα και ετοίμασε τη μουσικοχορευτική παράσταση" ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ  "  υπό την καθοδήγηση των  καθηγητριών Χάνου Αλεξάνδρας και Παναγοπούλου Ελένης. Για την παράστασή αυτή  δημιουργήσαμε μία σύνθεση που περιλαμβάνει  αποσπάσματα  από  θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία , λογοτεχνικό  βιβλίο αλλά και πρωτότυπους διαλόγους . Επίσης δραματοποιήσαμε τραγούδια και ποιήματα ,προετοιμάσαμε όμορφα τραγούδια να τα τραγουδήσουμε και να τα χορέψουμε και επιλέξαμε τα κατάλληλα βίντεο τα οποία σχολιάσαμε με το δικό μας τρόπο. Και όλα αυτά με ένα και μοναδικό σκοπό . Να σας παρουσιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τί σημαίνει αειφορία και πώς θα καταφέρουμε να τη βάλουμε στη ζωή μας.

 

Loading...
 

 

Loading...
 

 

Σχολικό Έτος 2017-18

"ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ-2"

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας αποφάσισε να σας παρουσιάσει μέσα από τα διαφορετικά είδη μουσικής, τραγουδιών και χορών  τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο εξέφραζαν τα συναισθήματά τους προς τους αγαπημένους τους οι παλιότερες γενιές σε σύγκριση με τις νεότερες. Μελετήσαμε, συγκεντρώσαμε πληροφορίες, ρωτήσαμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας όπως και τους γονείς μας, παρατηρήσαμε τί συμβαίνει στη σημερινή εποχή, για να 1καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας.Έτσι δημιουργήσαμε όλοι μαζί μια μουσικοχορευτική παράσταση με πολύ τρυφερές στιγμές γεμάτες από τί άλλο;...............ΑΓΑΠΗ 

Στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα παρουσίασαν στους μαθητές όλων των τάξεων, στους γονείς τους και στους καθηγητές τους, στο Πνευματικό Κέντρο του

Δήμου Πετρούπολης, τη θεατρική παράσταση "ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ-2" που ετοίμασαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, εντυπωσιάζοντας όσους την παρακολούθησαν, μικρούς και μεγάλους.

 

Loading...
 

 

Loading...
 

 

Σχολικό Έτος 2018-19

Από τη συμμετοχή του προγράμματος της Βιβλιοθήκης στο πρόγραμμα του Δήμου Πετρούπολης και του ΦΑΕΘΩΝ

Σχολικό Έτος 2019-20

Από τη εκδήλωση του προγράμματος της Βιβλιοθήκης τον Δεκέμβριο του 2020

 Σχολικό Έτος 2021-22

  

Loading...

 

Σχολικό Έτος 2022-23

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:  «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

Στο σχολείο μας  υλοποιείται το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο  « Στηρίζομαι στα πόδια μου» από τις υπεύθυνες καθηγήτριες Λούκου Φανή ΠΕ05 και Χάνου Αλεξάνδρα ΠΕ 06. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια βιωματική διαδικασία που έχει  στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους , να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους, να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή τους και την ενσυναίσθηση. Να είναι σε θέση να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στη ζωή τους

Bullying - "Λέξεις που πονούν - Λέξεις που δίνουν χαρά"

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ - "Η Μικρά Ασία μέσα από τη λογοτεχνία"

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατά το σχολικό έτος 2022-2023 από τους υπεύθυνους καθηγητές Τυράκη Ι. ΠΕ02, Μπακάλη Μ. ΠΕ02,  Ρούβαλη Γ. ΠΕ86. Αυτό έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με κείμενα σπουδαίων συγγραφέων που επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923.

 

Την Πέμπτη 27-4-2023 τα παιδιά του Β1 ειχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο σχολείο μας, το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Συμπληρώνοντας τις ψηφίδες της ιστορίας μέσα από τα αρχεία των ΓΑΚ (Γενικών Αρχείων του Κράτους)".

 

Την Παρασκευή 26-5-2023 στο αμφιθέατρο του σχολείου έγινε παρουσίαση εργασιών της ομάδας της Βιβλιοθήκης και ομιλία του Ηλία Μαγκλίνη, δημοσιογράφου και συγγραφέα του βιβλίου "Το μόνο της ζωής τους ταξίδι". Ένα οδοιοπορικό στα μονοπάτια της ιστορίας για τα γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-23 υλοποιήθηκαν δυο  προγράμματα  ΠΕ. Το πρώτο  με θέμα ¨Κλιματική αλλαγή και βιομηχανία¨  με συντονιστές την κα Ξαναλάτου Βασιλική και τον κ. Μανωλακούδη Δημήτρη και  το δεύτερο με θέμα ¨Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στα οικοσυστήματα¨  με συντονιστές την κα Παναγοπούλου Ελένη και τον κ. Γαλάνη Μιχάλη.

 

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε τις εξής δράσεις:

  • Δημιουργία σχολικού κήπου
  • Συμμετοχή των μαθητών της ομάδας σε τηλεδιάσκεψη για τα μικροπλαστικά σε απευθείας σύνδεση με το εξερευνητικό σκάφος  του NationalGeographic  ¨Nautilus¨, που βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο εξερευνητής Δρ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος παρουσίασε την έρευνα για τα μικροπλαστικά στον Ειρηνικό Ωκεανό και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών μέσα από το ¨Nautilus¨.
  • Συμμετοχή  στο πρόγραμμα   ¨Cos4cloudproject¨ σε συνεργασία με το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Το πρόγραμμα συνδέεται με την ¨Επιστήμη των Πολιτών¨ και οι μαθητές συνέλεξαν δεδομένα, τα οποία αναρτήθηκαν σε παρατηρητήριο για χρήση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Το σχολείο τιμήθηκε από το ΕΚΠΑ με έπαινο για τη δράση .
  • Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και συμμετοχή στο πρόγραμμα ¨Αστικό μονοπάτι στην Ελευσίνα¨
  • Αναγνώριση χλωρίδας στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ¨Αντώνης Τρίτσης¨, με τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών
  • Ενημέρωση των μαθητών όλων των τάξεων για την ανακύκλωση
  • Δημιουργία αφισών με θέμα την ανακύκλωση και ανάρτηση τους στους χώρους του σχολείου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών
  • Κατά την 4μερη εκπαιδευτική εκδρομή της περιβαλλοντικής ομάδας:  
  • Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και Ξενάγηση στο Φαράγγι του  Ενιπέα  στον Όλυμπο.
  • Η ομάδα συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ  Έδεσσας με θέμα ¨Λουτρά Πόζαρ¨
  • Τελική παρουσίαση του προγράμματος στη σχολική κοινότητα