2022-23

  • Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Τουρκία και τη Συρία

Το σχολείο συμμετείχε  στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Τουρκία και τη Συρία. Η δράση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου με την μεταφορά των ειδών που συλλέχθηκαν στον σημείο συγκέντρωσης του Δήμου Πετρούπολης

  • Ενημέρωση των μαθητών για την Ανακύκλωση από το ειδικό όχημα της Περιφέρειας Αττικής

 

  • Ημέρα της κρέπας

Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου  του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών διοργάνωσαν  στο χώρο του σχολείου τη γιορτή της κρέπας. Αφού είχαν δουλέψει ομαδοσυνεργατικά και παρουσίασαν εργασίες σχετικά με την ιστορία της κρέπας και γενικά τη γαλλική γευσιγνωσία έκαναν και μία βιωματική δράση. Προετοίμασαν με άψογο τρόπο αυτή τη μέρα με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους και απόλαυσαν γλυκές χορταστικές κρέπες !!!
ΜΠΡΆΒΟ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ !!!

 Λίγα λόγια για την ιστορία της κρέπας

2 février la Chandeleur - η γιορτή της Υπαπαντής - crêpes: une spécialité bretonne
Η Υπαπαντή τού Χριστού στη Γαλλία ονομάζεται Chandeleur και γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου με τη λεγόμενη μέρα της κρέπας. Σύμφωνα την παράδοση, αυτή τη μέρα σε κάθε σπίτι της Γαλλίας αναβιώνει το έθιμο της παρασκευής κρέπας. Η παράδοση αυτή έχει ρίζες σε έναν παλιό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν την ημέρα της Υπαπαντής δεν έφτιαχνε η νοικοκυρά κρέπες, η σοδειά του σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν.

  • Τεχνολογία  - Διαδίκτυο και εφηβεία

Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα "Τεχνολογία  - Διαδίκτυο και εφηβεία" στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στις σχολικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η δράση πραγματοποιήθηκε από την κα Παπαντωνίου Αικατερίνη, κοινωνική λειτουργό της 1ης ΤΟΜΥ Πετρούπολης. Πήραν μέρος οι μαθητές της Α' τάξης.

 

  • Special Olympics 

Στις 10 Μαΐου το σχολείο μας υποδέχτηκε ομάδα αθλητών και προπονητών από το πρόγραμμα των special olympics. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παίξουν   ποδόσφαιρο στο χώρο του σχολείου με αθλητές των special olympics   με νοητική αναπηρία και να συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητικός  σε ένα περιβάλλον σεβασμού ,αποδοχής και κοινωνικής ένταξης

  • Δημιουργία Αφισσών με κοινωνικά μηνύματα στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών.

 Τα γαλλόφωνα παιδιά της τρίτης τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών δούλεψαν όλοι ανεξαιρέτως ομάδο συνεργατικά και φιλοτέχνησαν αφίσες με  κοινωνικά μηνύματα που τις μοιράστηκαν με τους μαθητές όλου του σχολείου. Η μία αφίσα καλύτερη από την άλλη!!!! Μπράβο στους μαθητές μας για την ευαισθησία τους ,την έμπνευση τους ,την δημιουργικότητά τους και τα...... γαλλικά τους!!!! 

  • Ποιητικές Απόπειρες

  

Loading...

 

2023-24

  • Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών την 26η Σεπτεμβρίου πολλά τμήματα του σχολείου μας συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις.Οι μαθητές διαπίστωσαν μετά από σχετική συζήτηση πόσο σημαντική είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών, έφτιαξαν λίστες με λέξεις σε διάφορες γλώσσες , έπαιξαν διαδραστικά γλωσσικά παιχνίδια, δημιούργησαν σελιδοδείκτες με λέξεις - κλειδιά σε διάφορες γλώσσες και ζωγράφισαν αφίσες. 

  • Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  • ΓΑΚ (Γενικά Αρχεία του Κράτους)

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου υλοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου, για τα παιδιά της Γ τάξης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΓΑΚ "Η λογοκρισία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο τραγούδι στην περίοδο της δικτατορίας 1967-1974, μέσα από τα τεκμήρια των Γενικών Αρχείων τους κράτους ". Τα παιδιά κατανόησαν την έννοια της λογοκρισίας, τα είδη της, τον τρόπο που ασκείται και τη συσχέτιση της με τα αυταρχικά καθεστώτα. Παράλληλα οι μαθητές, μετατράπηκαν για λίγο σε μικρούς ερευνητές του παρελθόντος!

 

  • Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου

Στις 25 Ιανουαρίου οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ενημέρωση  για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Έμαθαν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των παιδιών στο διαδίκτυο , για το block και το report, τους κινδύνους από την υπερβολική ενασχόληση, την παραπληροφόρηση  κ.α.

  • Ημέρα της κρέπας

Οι γαλλοφωνοι μαθητές της τρίτης τάξης του σχολείου μας, με αφορμή την ημέρα της κρέπας, που είναι στις 2 Φεβρουαρίου , και συνεχίζοντας την παράδοση του σχολείου μας,οργάνωσαν μία εξαιρετική γιορτή και είχαν τη χαρά να απολαύσουν ένα «γλυκό» διάλειμμα, τρώγοντας και κερνώντας κρέπες που ετοίμασαν οι ίδιοι. 

Και του χρόνου με … πολλές κρέπες!!!

  • Συμμετοχή στην  4η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα 

Στις 7 Φεβρουαρίου δύο γαλλόφωνες ομάδες μαθητών του σχολείου μας συμμετείχαν στην 4η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και τη Γαλλική  Ολυμπιακή Ακαδημία ενόψει τον Ολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθουν τον Ιούλιο στο Παρίσι.Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις αξίες του Ολυμπισμού στα γαλλικά και στα ελληνικά, με δύο αθλήτριες Ολυμπιακών αγώνων την Νέρι Νιανγκουαρα στην κολύμβηση και την Μαρία Ντάνου στο σκι αντοχής.  

  • Αιμοδοσία

Στις 12 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου παρακολούθησαν την ενημέρωση για την Αιμοδοσία από την ΤΟΜΥ Πετρούπολης. 

  • Πρώτες Βοήθειες

Στις  14 και 16 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Α' Γυμνασίου και της  B' γυμνασίου αντίστοιχα, παρακολούθησαν την ενημέρωση για τις Πρώτες Βοήθειες από την ΤΟΜΥ Πετρούπολης.

  • Παρουσίαση του Ειδικού Δημοτικού για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

Στςι 22 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της συμπερίληψης, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης έγινε παρουσίαση και συζήτηση με την Β' Γυμνασίου και τον Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών στην Αργυρούπολης 

 

{gallery}drastiriotites/draseis/{/gallery}